Tiia Riikola

Minun vastuullani ovat agilityvalmennukset ja agilitykurssit sekä olen pätevöitynyt koirahieroja,  urheilukoirien fysiikan kouluttaja ja dobon koulutusohjaaja. Olen suorittanut agilityn koulutusohjaajan perus- ja jatkokurssit vuosina 2011-2012, sekä kilpaillut agilityssä vuodesta 2011 alkaen. AVA2 moduuli suoritettu 2020.

Avarian Sportdogs syntyi koiraharrastukseni muuttuessa pikkuhiljaa pienimuotoiseksi yritystoiminnaksi. Y-tunnus minulle on myönnetty vuonna 2016 ja vuonna 2018 yritykseni sai nimen Avarian Sportdogs. Vuonna 2020 yritysmuoto muuttui Oy:ksi ja nimi vaihtui Sportdogs Centeriksi toiminnan laajentuessa.


KISAKOIRANI 


Bc FI AVA FI AVA-H Something Like Ice Eye Baby "Draco" maksi3 2018 --> 
Bc Pikipaimenen More "Scorp" synt. 7/2020

Belpat FI AVA TK1 RTK1 RTK2 Dordilla Jolanda "Ava" maksi3 2013-2018 
Belpat Dordilla Iceberg "Redi" maksi3 2011-2014 

KUKA MINÄ OLEN? 

Kouluttajana olen avoin, kaikkien kanssa toimeentuleva sekä järjestelmällinen. Otan huomioon koulutettavan taidot ja tarpeet ja lähden siltä pohjalta rakentamaan hyvää yhteistyötä ja tekemistä. Kaikkea saa ja pitää kysyä, yleensä haluan selittää asiat perinpohjaisesti, ettei mikään jäisi epäselväksi. Olen myös vaativa, haluan puskea koulutettaviani kokeilemaan omia ja koiran rajoja, hyppäämään pois mukavuusalueelta ja testaamaan kuinka paljon pystyvät liikkumaan sen kehän ulkopuolella! Olen suorittanut koulutusohjaajan perus - ja jatkokurssit agilitystä, ja aion myös hakeutua koetoimitsijakurssille kunhan niitä tänne Oulun seuduille järjestetään. Pyrin käymään mahdollisimman monissa eri valmennuksissa ja eri kouluttajilla, kehittyäkseni ja saadakseni lisää tietoa ja taitoa lajista, jossa kehitys ei koskaan lopu! 








VALMENTAUTUMISHISTORIANI 


  • TOPTEAM 2021 Pohjoinen (Ari Korteniemi, Marjo Korander, Marianne Asikainen, Kim Kurkinen, Maiju Korhonen)
  • TOPTEAM 2020 Pohjoinen (Ari Korteniemi, Marjo Korander, Marianne Asikainen, Kim Kurkinen, Niina-Liina Linna)
  • TOPTEAM 2019 Pohjoinen (Ari Korteniemi, Mari Mäkelä, Marianne Asikainen, Kim Kurkinen) 
  • TOPTEAM 2017-2018 Pohjoinen (Ari Korteniemi, Marjo Kojander, Marianne Asikainen, Kim Kurkinen)
  • Elina Jänesniemi 
  • Reetta Pirttikoski 
  • Agilitytuomari Mika Moilanen
  • ACE valmentajat Tanja Lehto ja Antti Kurvinen 
  • Active Dog, M. Aaltonen, M. Kaplas 
  • Tmi. Anna Kilpiä 
  • Minna Martimo 
  • Juha Orenius


AIEMPAA TAUSTAA 

Koko ikäni olen ollut tekemisissä eläinten kanssa, ensin hevosharrastajana 17 vuotta ja sittemmin siirtynyt kokonaan koiraharrastuksen pariin vuonna 2007, kun Redi saapui elämääni. Tätä ennen perheessäni oli aina ollut koiria, sekarotuisia, niin rakkaita karvakorvia, jotka toivat iloa elämään ja joiden kanssa sai opetella koiran hoidon alkeita ja temppuja. Kipinä agilityyn syttyi tavallisen arkitottelevaisuuskurssin ohella, kun pääsimme kokeilemaan muutamaa hyppyä ja putkea, ja sehän oli sitten menoa. Alkutaipaleeni agilityn parissa vietin OKK:n riveissä, vuosia myöhemmin löysin tieni Active Dog koirakoululle. Tällä hetkellä kouluttaudun ympäri Suomen ja haen treeni-ideoita ympäri maailman. Koskaan ei tule valmista ja aina tulee uusia juttuja opittavaksi. Vuosien karttuessa olen päässyt jäljille siitä, miltä haluan oman suoritukseni koiran kanssa näyttävän, mitä haluan koiran osaavan, jotta pystyn itse olemaan parempi tiimikaveri, ja mitä minun pitää osata itse, jotta olen koiralleni se maailman paras kartturi. Olen myös treenaillut erirotuisilla koirilla, niin mineillä kuin makseillakin, ja saanut paljon hyödyllisiä kokemuksia erilaisista koirista.

avsportdogs@gmail.com


YHTEISTYÖSSÄ






tammikuu