Nina Petäsnoro

Yhteystiedot;
nina.petasnoro@gmail.com
puh. 045 77100 264

Olen vetänyt rally-tokoryhmiä yhdistystasolla, sekä pyynnöstä rally-tokovalmennuksia. Minulla on dobon ja Noseworkin kouluttajaoikeudet (Nose Work Finland ry), sekä noseworkin, tokon ja rally-tokon koetoimitsijaoikeudet (Palveluskoiraliitto). Olen myös suorittanut rally-tokon koulutusohjaaja- sekä arkitottelevaisuusohjaajakurssin. Valmistuin Ruukin maaseutuoppilaitoksesta koiralinjalta eläintenhoitajaksi toukokuussa -20.
Koira-alan mentaalivalmentajaksi olen valmistunut 2021 elokuussa.
Eläintenkouluttaja AT Kannuksesta 
valmistuin 2022.

Vuonna 2023 sain hypätä mukaan kouluttamaan tulevia Eläintenkouluttjia AT, Brahen koulutuskuntayhtymässä, paikkana Ruukin maatalousoppilaitos.

Olen myös SmartDOG lisenssitestaaja. Testauksia teen Sportdogs Centerin tiloissa sekä ympäri Suomen.

NWF koulutusohjaajakoulutuksen olen suorittanut ja nyt opiskelen Nosework Trainers Academyssa.

Elämääni ovat aina kuuluneet eläimet, nuoruudesta asti hevoset ja myöhemmin koirat ja kissat. Hevosten parissa olen kilpaillut niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Molempia olen opettanut ja valmentanut vuosia. Lännenratsastuksen saloihin pääsin tutustumaan edesmenneen hevoseni kanssa.

Koiria minulla on ollut 30 vuotta. Nykyisin laumaani kuuluvat 10-vuotias bordercollieuros Riki, jonka kanssa harrastan noseworkkia sekä koiratanssia. Rikin (Tuimarin Masterspliter) kanssa kisaamme noseworkissa kaikkien osa-alueiden kokeissa 2-luokkassa. Rikin kanssa starttasimme koiratanssin freestylessä syksyllä 2020 saaden hyvät arvostelut,tällä hetkellä kisaamme AVO -luokassa.
Riki aloitti vepetreenit kesällä -21 ja Riki on startannut ALO -luokassa. 

Viesti,haku , metsäjälki sekä hoopers ovat pojan mielestä myös kivaa tekemistä😁.

9-vuotias belgianpaimenkoira tervueren narttu Chi kisaa myös monipuolisesti.
Olemme saavuttaneet tokossa TK1-koulutustunnuksen, RTK4-koulutustunnuksen rally-tokossa sekä Chi valioitui rally-toko valioksi marraskuun lopussa -20.
Agilityssä kisaamme ylimmässä 3.lk:ssa.
Chi on myös aloittanut koiratanssi opinnot keväällä -21. Olemme startanneet HTM -sekä FS-luokissa.Chi on saanut kaikista tansseistaan KM.Chi valioitui koiratanssin HTM VOI-luokasta tammikuussa -24.
Syksyllä -22 osallistuimme Koiratanssi SM kilpailuihin Oulussa HTMssä.Olimme vuoden 2022 SM 10.
Chi on suorittanut myös BH:n.         
      
Kotona kasvamassa on myös 5-vuoden ikäinen belgianpaimenkoira groenendael Luna, joka on Chin puolisisko.
Pentutottis sekä pk-hakua harrastettu.Luna on suorittanut BH kokeen keväällä -21.
Toko Alo on korkattu ja seuraavana vuorossa Avo luokka.
Rally-toko Alo -luokasta 3 tulosta ja täydet 100, 99 sekä 100 p saavutettu eli RTK1. Avo- luokasta RTK2 SM kisoista syksyllä -22.Voi -luokasta RTK3.
Luna valioitui rally-tokosta 02/24.

Koiratanssiopinnot aloitettu ,HTM ALO sekä FS ALOssa myös kisattu ,saaden KM.
Agilityn alkeita on myös opiskeltu Tiian opissa. Luna tykkää myös käyttää nenäänsä, joten noseworkin kokeissa on jo myös käyty.

Chin kera Pohjois-Suomen Topteam agilityn varakoirakkona 2020 sekä vuonna  2021/22 /23/24 Pohjois -Suomen rally- toko teamissa.
Tytöt treenaavat myös hoopersia.

Kaikkien koirieni kanssa on myös tehty pelto- sekä metsäjälkeä. Venyttelyt ovat tärkeitä myös niin kotikoirille kuin kilpailevillekin, omieni kanssa tehdään myös säännöllisesti Doboa.

2018 huhtikuussa aloitin myös rally-tokon kisauran lainakoira Avan kanssa. 1/2019 saavutimme avoimen luokan RTK2-koulutustunnuksen ja nousimme voittajaluokkaan. Agilityssa kokeilin lainakoira Dordilla Kinkajoun kera syksyllä -19 Sievissä 1-luokan ratoja, joista kotiin tuomisina hyvä yliaikanolla. 

Minua motivoi nähdä, kuinka koira nauttii tekemisestä, miten se ratkaisee tehtävät ja palkkautuu niistä, sekä ohjaajan ja koiran yhteistyön tulos. Pitkän valmennustaustani vuoksi mietin myös aina, kuinka saadaan rakennettua kuntoa niin nuorelle kuin vanhemmallekin koiralle. Kun lihaskunto paranee ja koira oppii käyttämään itseään paremmin, elämänlaatukin kohenee. 







joulukuu
tammikuu
maaliskuu